Információ:
info@paternity.hu
Munkanapokon munkaidőben egy órán belül választ kap levelére.

Mit kell tudni az apasági vizsgálatról?

Az apaság vizsgálatára régebben több különböző módszer is létezett (vércsoport, szerológiai vizsgálatok), azonban mára kizárólag a DNS molekula vizsgálatán alapuló genetikai eljárás az egyetlen elfogadott módszer.

Szükség van-e az anya részvételére az apasági vizsgálathoz?

Amennyiben lehetőség van az anyai DNS minta vizsgálatára, abban az esetben az eredmény pontossága javul. A jegyzőkönyvezett vizsgálat esetében az anyai minta feldolgozása mindenképpen szükséges.

Anyai DNS minta nélkül is elvégezhető az apasági vizsgálat?

Igen, az esetek többségében a vizsgálat elvégezhető, azonban a pontossága javul, ha az anyai minta is feldolgozásra kerül. Bizonyos esetekben (ha egyenesági rokonok az elkülönítendő feltételezett apák, vagy az anya és a feltételezett apa között vérrokonság állhat fenn) az anyai minta feldolgozása elengedhetetlen.

Mennyire megbízhatóak a kapott eredmények?

A laboratóriumunk által kiadott eredmények egyértelműek, és megbízhatók. Külön vizsgáljuk a szájnyálkahártya hámsejt („nyálminta”) vizsgálati anyagok szennyezettségét, kontamináltságát, fel tudjuk ismerni, ha nem egy embertől származik a minta. A mintavétel során kép párhuzamos minta kerül levételre, amely kizáró eredmény esetén a vizsgálat megismétlésekor kerül felhasználásra. Csak abban az esetben adunk ki leletet, ha mindkét minta azonos eredményt adott, és nem volt kontamináció, szennyezés.