Információ:
info@paternity.hu
Munkanapokon munkaidőben egy órán belül választ kap levelére.

Iker vizsgálat – egy- vagy kétpetéjűek-e az ikrek

A vizsgálat ára: 150 000 Ft


VIZSGÁLAT MEGRENDELÉSE

Az ikrek egy- vagy kétpetéjűek lehetnek. Az egypetéjű ikrek egy, azonos megtermékenyített petesejtből fejlődnek ki. A kétpetéjű ikrek két különböző megtermékenyített petesejtből fejlődnek.

Az egy- vagy kétpetéjűség kérdése eldönthető a két iker egyszerű szájnyálkahártya-hámsejt vizsgálata alapján.

Egypetéjű ikrek

A monozygota sejtfejlődés során egyetlen egy megtermékenyített petesejtből fejlődnek az ikrek – korai időszakban válik ketté az osztódó embrió, és alakul ki az ikerpár. A két iker DNS állománya azonos. Előfordulhat, hogy megjelenésük nem feltétlenül egyforma, mivel a külső környezet nagy mértékben képes befolyásolni a morfológiájukat, azonban a DNS állományuk azonos marad.

Kétpetéjű ikrek

A dizygota ikrek két önálló petesejt megtermékenyülése után fejlődnek ki, melyeket két külön spermium termékenyített meg. Genetikai szempontból a két petéjű ikrek valójában nem különböznek a testvérektől, ezért a testvéri kapcsolat genetikai vizsgálatánál leírtak rájuk is vonatkoznak.

Előnyök:

Magas minőség

  • A laboratóriumunk Németország egyik vezető igazságügyi szakértő laboratóriuma.
  • Részletes leletet készítünk, ahol az összes vizsgálati eredmény táblázatosan feltüntetésre kerül.

Pontosság:

  • Minden egyes esetben külön kiszámítjuk a kapcsolat valószínűségét.
  • A DNS alapú vizsgálati leletet két szakember ellenőrzi, egymástól függetlenül.

Az egy- és kétpetéjű ikrek elkülönítése

Az Eurofin laboratórium saját fejlesztésű eljárással nagy biztonsággal képes megállapítani azt, hogy a vizsgált ikerpár egy- vagy kétpetéjű.

Az ikerfejlődés során az egypetéjű ikrek esetében is előfordulhatnak mutációk. Az Eurofin laboratórium által kifejlesztett módszer képes ezeket a mutációkat felismerni, és az egypetéjűség megítélésekor figyelembe venni.