Információ:
info@paternity.hu
Munkanapokon munkaidőben egy órán belül választ kap levelére.

Milyen vizsgálati anyagból végezhető el az apasági vizsgálat?

A vizsgálatot szájnyálkahártya-hámsejt mintából (nyálmintából) végezzük el. A DNS mintát az általunk kiküldött mintavételi készlettel Ön is leveheti. Jegyzőkönyvezett vizsgálat esetében független mintavevő személyre van szükség.

A mintavételi készlet mindent tartalmaz, ami az otthoni DNS mintavételhez szükséges. Minden vizsgálatban résztvevő személy esetében kettő mintavételi pálca áll rendelkezésre, mindkettővel el kell végezni a minta levételét.

A szájnyálkahártya-hámsejt minta levétele

Először készítse elő a mintatartó borítékokat – írja rá a vizsgált személy nevét.
A mintavételezé megkezdése előtt közvetlenül bontsa fel a mintavevő pálcák csomagolását.
Vegye ki a csomagolásból a pálcát ügyelve arra, hogy a vattás végéhez semmi sem érjen hozzá.
A minta levételéhez dörzsölje a pálca vattás végét a száj belsejét (a pofa részen) borító nyálkahártyához, kb. 10 alkalommal. A mintavevő pálcát ezután helyezze a korábban feliratozott mintatartó borítékba. A mintavevő pálca ilyenkor nedve, nyálas, ettől a boríték átnedvesedik – ez nem probléma, szobahőmérsékleten hagyja állni ár órán át, és meg fog száradni. Ismételje meg a mintavételt a második mintavevő pálcával is.
Javasolt, hogy a résztvevők a mintavétel előtti egy órában ne étkezzenek, rágógumizzanak, és lehetőség szerint a dohányzást is hagyják ki.