Non-invazív (magzati mintavétel nélküli, a magzat veszélyeztetése nélküli, terhességi), születés előtti apasági vizsgálat, melyhez a vizsgálati mintát legkorábban a betöltött 7. terhességi hetet követően, a 8. terhességi héten lehet levenni – a várandós anya esetében egyszerű vérvétellel. A feltételezett apa esetében szájnyálkahártya-hámsejt mintát használunk, mely levételét akár korábban is el lehet végezni, az általunk kiküldött mintavevő pálcákkal, így az apaként vizsgált személynek meg sem kell jelennie a mintavételen.

Az anyai vérmintából a laboratórium kinyeri az anyai és a magzati DNS molekulákat, majd ezeket összeveti a feltételezett apától levett mintából preparált DNS-sel. Az apaság kizárását 100% biztonsággal, az apaság valószínűsítését 99,9 % vagy nagyobb pontossággal végezzük el. Amennyiben az anyai vérmintában nem mutatható ki magzati DNS, költségmentesen megismételjük a mintavételt, és a magzati DNS kinyerését a laboratórium ismételten megpróbálja.

Előfordulhat azonban, hogy ismételt próbálkozás ellenére sem nyerhető ki magzati DNS az anyai vérmintából. Ebben az esetben a laboratórium nem tud eredményt kiadni. Ennek az esetnek a gyakorisága eddigi tapasztalataink szerint kevesebb mint 1%.

Irodánk végzi a mintavétel megszervezését. A mintavétel egy egyszerű laboratóriumi vérvételből áll, melyen az anyának kell résztvennie. A feltételezett apa mintavételét az anyai mintával egy időben, vagy azt megelőzően is le lehet venni, ebben az esetben kérésre korábban postán el tudjuk juttatni a mintavételi eszközt. A mintavételt diszkréten végezzük, akár a megrendelő otthonában, vidéken – kiszállási díj felszámítása mellett. A vizsgálatban résztvevő felek bármelyike, akár mindketten anonimak maradhatnak, nevüket, adataikat nem szükséges megadni. Ebben az esetben célszerű előre egy olyan e-mail fiókot étrehozniuk, amelyikre a leletet majd átküldjük, és nem gátolja az anonimitás fennmaradását.

Amennyiben ismételt mintavétel szükséges, és ekkor elállnak a vizsgálattól, a befizetett teljes összeget visszaadjuk.

Vizsgálatainkat jelenleg három külső laboratórium közreműködésével végezzük:

  • AlphaBiolabs laboratórium, 14 Webster Court, Carina Park, Warrington, Cheshire, WA5 8WD, Egyesült Királyság
  • Eurofins Genoma laboratórium, Laboratori e Studi Medici, Sede Legale e Laboratorio di Ricerca e Sviluppo in Genetica Molecolare, Via Castel Giubileo, 11 – 00138 Roma, Olaszország
  • DDC laboratórium, DNA Diagnostic Center, DNA Technology Park
    1 DDC Way, Fairfield, OH 45014, USA

A felsorolt laboratóriumok mindegyike rendelkezik a vizsgálat elvégzéséhez szükséges összes hivatalos engedéllyel és résztvevője a maximális pontosság biztosításához szükséges minőségbiztosítási rendszereknek; valamint tevékenységüket rendszeresen ellenőrzi az adott ország egészségügyi hatósága.

A vizsgálat hossza:

  • STANDARD (ALAP) VIZSGÁLAT: a laborba-érkezéstől számítva 7 munkanap. A  levett vérminta kiszállítási ideje 1-3 nap – így összesen általában 10-12 naptári nap alatt adunk ki eredményt.
  • EXPRESSZ VIZSGÁLAT: a laborba-érkezéstől számítva  5 munkanap.

Kérjen ingyenes személyes konzultációt szakemberünktől – akár telefonon keresztül is. Minden nap 09:00 – 19:00 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 10:00 és 14:00 óra között. Hívja a 06 20 373 5580 telefonszámot.